Δωρεάν μεταφορικά και δωρεάν αντικαταβολή από 30€
Αποστολή εντός 3 ημερών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Πολιτική Απορρήτου

Περιεχόμενα:

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Απορρήτου

Το Ίδρυμά μας «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ» θεωρεί εξέχουσας σημασίας την προστασία των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/χρηστών του ηλεκτρονικού του καταστήματος www.mietbookstore.gr.
Για αυτό τον λόγο έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες συμμορφούμενοι απόλυτα με τον ΕΕ 2016/679 Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ), καθώς και με την εθνική νομοθεσία Ν. 4624/2019, όπως ισχύει, για την τήρηση και διασφάλιση των απαιτήσεων σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων, τα οποία συλλέγουμε κατά την περιήγησή σας στον παρόντα διαδικτυακό τόπο και τη χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών αυτού.
Σας βεβαιώνουμε πως όταν μας γνωστοποιείτε προσωπικά δεδομένα ή όταν εμείς συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν, τα χρησιμοποιούμε πάντοτε σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική και παραμένουν αυστηρά εμπιστευτικά.
Θα θέλαμε επίσης να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα ανηλίκων κάτω των 18 ετών, ούτε επεξεργαζόμαστε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών/χρηστών του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.

Παρακαλούμε όπως διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, η οποία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο το ΜΙΕΤ λειτουργώντας ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και εν γένει επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σας όταν επισκέπτεστε, εγγράφεστε ή χρησιμοποιείτε τους διαδικτυακούς τόπους του Ιδρύματος  (www.miet.gr, www.mietbookstore.gr ) καθώς και όταν συναλλάσσεστε με τα φυσικά του καταστήματα, αλλά και τον τρόπο χρήσης, κοινοποίησης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων σας, τις επιλογές που διαθέτετε αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα σας και πώς μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, καθότι η αποδοχή της λογίζεται ως ελεύθερη δήλωση της συγκατάθεσης σας για τη συλλογή, χρήση και περαιτέρω διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς που σχετίζονται με την περιήγηση/χρήση του παρόντος ιστότοπου και τις παρεχόμενες σε αυτόν υπηρεσίες. Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με κάποιο μέρος της παρούσας Πολιτικής, καλείστε να απόσχετε από οποιαδήποτε ενέργεια, αλληλεπίδραση, πρόσβαση, συναλλαγή και χρήση του παρόντος ιστότοπου.

Τι είναι τα "Προσωπικά Δεδομένα"

Τα προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο (υποκείμενο των δεδομένων), όπως ενδεικτικά, όνομα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό κινητού τηλεφώνου, αγοραστικές συνήθειες, διεύθυνση ΙΡ του υπολογιστή, περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη, πληροφορίες οικονομικής φύσης και πληροφορίες κοινωνικής πρόνοιας.

Τι είναι τα "Προσωπικά Δεδομένα"

Κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

Είναι υποχρεωτική η παραχώρηση των Δεδομένων σας

Η παραχώρηση των Δεδομένων στο Ίδρυμα μπορεί να είναι απαραίτητη για να επιτευχθούν οι σκοποί που προσδιορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου ή να είναι προαιρετική.

Η υποχρεωτική ή προαιρετική φύση της παραχώρησης Δεδομένων επισημαίνεται με έναν αστερίσκο (*) δίπλα στα προσωπικά δεδομένα υποχρεωτικού χαρακτήρα.

Εάν αρνηθείτε να παραχωρήσετε τα στοιχεία που επισημαίνονται ως υποχρεωτικά στους διαδικτυακούς τόπους, θα είναι αδύνατο να επιτευχθεί ο βασικός σκοπός της συλλογής των συγκεκριμένων Δεδομένων, και μπορεί, για παράδειγμα, να καταστεί αδύνατη για το Ίδρυμα η εκπλήρωση της σύμβασης πώλησης ή η παροχή των άλλων υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες στους διαδικτυακούς τόπους.

Η παραχώρηση επιπρόσθετων Δεδομένων στο Ίδρυμα, πέραν εκείνων που επισημαίνονται ως υποχρεωτικά, είναι προαιρετική και δεν επιφέρει συνέπειες σχετικά με τους κύριους σκοπούς της συλλογής δεδομένων, αλλά η παραχώρηση τους χρησιμεύει στη βελτιστοποίηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγει το Ίδρυμα

Στόχος του Ιδρύματος μας είναι να συλλέγουμε τα απαραίτητα κάθε φορά δεδομένα που είναι αναγκαία για τον σκοπό που προορίζονται. Κάποια από τα δεδομένα που συλλέγουμε είναι υποχρεωτικά για να μπορούμε να εκτελέσουμε τους σκοπούς μας (π.χ. αποστολή της παραγγελίας), ενώ κάποια άλλα είναι προαιρετικά για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας του παρόντος ιστότοπου.
Περαιτέρω, κατά την περιήγηση σας στο www.mietbookstore.gr συλλέγουμε αυτόματα πληροφορίες σχετικά με εσάς, όπως τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας πρωτοκόλλου (διεύθυνση ΙΡ) και το όνομα χώρου σας (domain name). Αυτές οι πληροφορίες δύνανται να χρησιμοποιηθούν για να σας παρέχουν μια πιο προσωποποιημένη εμπειρία κατά την επίσκεψή σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.
Εντούτοις, προκειμένου να κάνετε χρήση των υπηρεσιών του παρόντος ιστοχώρου, να παραγγείλετε προϊόντα και να απολαύσετε τις υπηρεσίες που παρέχονται, θα σας ζητηθεί η παροχή προσωπικών δεδομένων όπως: ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εφόσον επιθυμείτε τιμολόγιο για την αγορά προϊόντων μας θα σας ζητηθεί ακόμη η επωνυμία της επιχείρησής σας, το επάγγελμα, ο αριθμός φορολογικού μητρώου και η δημόσια οικονομική υπηρεσία στην οποία υπάγεστε.
Για να ενημερώνεστε σχετικά με τις προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες μας, καλείστε να καταχωρίσετε, εφόσον το επιθυμείτε, το e-mail σας στον παρόντα ιστότοπο, προκειμένου να σας αποστέλλεται σχετικό ενημερωτικό δελτίο (newsletter).
Επίσης, μπορεί να σας ζητηθεί να μας παρέχετε πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία σας ή τις προσωπικές σας προτιμήσεις και ενδιαφέροντα, προκειμένου να σας προσφέρουμε πιο προσωποποιημένες υπηρεσίες.
Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες θα αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων του Ιδρύματος μας, χειροκίνητα ή/και με ηλεκτρονικά μέσα.
Σε κάθε περίπτωση, το Ίδρυμα, σας παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να είστε σε θέση να δώσετε προηγούμενη συγκατάθεση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για έναν ή περισσότερους ειδικούς σκοπούς επεξεργασίας. Μπορείτε να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας, εύκολα και άμεσα. Για περιπτώσεις που δεν σας παρέχεται η δυνατότητα αυτοματοποιημένης ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, επικοινωνήστε με οποιονδήποτε τρόπο με το Ίδρυμα μας και θα σας παράσχουμε κάθε αναγκαία πληροφορία για την επιθυμητή ανάκληση.

Σκοποί για τη Χρήση των Προσωπικών Δεδομένων

Η νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων μπορεί να στηρίζεται άλλοτε στην συναίνεση σας, άλλοτε στην υποχρέωση εκτέλεσης σύμβασης, όπου εσείς θα αποτελείτε συμβαλλόμενο μέρος και άλλοτε σε έννομα συμφέροντα που επιδιώκει το Ίδρυμα μας ή τρίτος.
Το Ίδρυμα μας, μέσω του διαδικτυακού του τόπου www.mietbookstore.gr τηρώντας τις σχετικές διατάξεις του νόμου, χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών/χρηστών που συλλέγει για τους παρακάτω σκοπούς:

-Επικοινωνία του Ιδρύματος μας μαζί σας (για την απάντηση σε δικό σας αίτημα προς το Ίδρυμα μας).

-Διαχείριση της πώλησης των προϊόντων/ή και υπηρεσιών μας π.χ. την επικοινωνία και ενημέρωση σας σχετικά με τη διαθεσιμότητα προϊόντων και την εξέλιξη παραγγελίας σας, την έκδοση και αποστολή των φορολογικών σας παραστατικών σε ηλεκτρονική μορφή (e-invoicing), την εκτέλεση της παραγγελίας σας, την αποστολή των προϊόντων, τη διαχείριση των οφειλών σας προς το Ίδρυμα, την πραγματοποίηση επιστροφών και την παροχή εγγυήσεων.

-Συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία π.χ. φορολογική νομοθεσία, οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο κτλ.

-Εγγραφή στη λίστα παραληπτών του newsletter (ενημερωτικό δελτίο με πληροφορίες για προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες, τα νέα του Ιδρύματος, εκδηλώσεις και events του Ιδρύματος ή/και τρίτων σχετιζόμενων οργανισμών, κουπόνια εκπτώσεων και διαγωνισμούς).

-Εγγραφή στους διαγωνισμούς μας.

-Προμήθεια των προϊόντων μας. Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση σχετικού παραστατικού από τη συναλλαγή σας με το Ίδρυμα μας και την αποστολή των παραγγελθέντων προϊόντων στον χώρο σας μέσω των συνεργαζόμενων με το Ίδρυμα μας εταιρειών ταχυμεταφορών.

-Αποστολή εξατομικευμένων πληροφοριών σχετικά με νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

-Αποστολή τακτικών ενημερώσεων που το Ίδρυμα κρίνει ενδιαφέρουσες για τον χρήστη.

-Αποστολή πληροφοριών κατόπιν αιτήματος σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες.

-Για σκοπούς έρευνας της αγοράς και μάρκετινγκ.

-Για την εξυπηρέτηση εσωτερικών σκοπών της διοίκησης του Ιδρύματος και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

-Για πράξεις “άμεσης προώθησης”, που περιλαμβάνουν οποιαδήποτε επικοινωνία του Ιδρύματος για σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.

-Για τον έλεγχο, βελτίωση και προσαρμογή σε προτιμήσεις και επιλογές σας σχετικά με προϊόντα ή/ και υπηρεσίες μας.

Όλα τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται και υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία από το Ίδρυμα είναι κατάλληλα, επαρκή και περιορίζονται στις ανάγκες και τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγονται. Περαιτέρω επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με τρόπο που εγγυάται την ακρίβεια, τη συνεχή επικαιροποίηση και την ασφάλειά τους, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία, τυχαία απώλεια, καταστροφή ή ζημία, λαμβάνοντας κάθε τεχνικό και οργανωτικό μέτρο που κρίνεται κατάλληλο για τον σκοπό αυτό, ιδιαιτέρως, δε, δια της κρυπτογράφησης, της κωδικοποίησης, της ψευδωνυμοποίησης και της ανωνυμοποίησης των προσωπικών δεδομένων, καθώς και του ελέγχου της παρακολούθησης και της τακτικής καταγραφής όλων των διαδικασιών επεξεργασίας.
Όταν η συγκατάθεση δίδεται για αυτοματοποιημένη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, το Ίδρυμα συλλέγει και επεξεργάζεται πληροφορίες που βασίζονται στις προσωπικές προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σας, μόνο για να σας παρέχει εξατομικευμένες πληροφορίες ή/και ειδοποιήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες του Ιδρύματος μέσω ενεργειών άμεσης προώθησης.
Το Ίδρυμα δεσμεύεται να τηρεί αυστηρό απόρρητο όλων των δεδομένων που συλλέγει, διατηρώντας την πρόσβαση σε αυτά, αποκλειστικά όπως απαιτείται σύμφωνα με τη συνήθη δραστηριότητά του.

Τα Δικαιώματα και οι Επιλογές σας

Το Ίδρυμα, σας παρέχει τη δυνατότητα, απευθυνόμενοι στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: eshop@miet.gr, να ασκήσετε τα δικαιώματα που προβλέπονται εκ του νόμου σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα που εκείνο συλλέγει. Συγκεκριμένα, για τα προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν έχετε τα παρακάτω δικαιώματα:
• Δικαίωμα Πρόσβασης – Ενημέρωσης: Έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε σχετικά με το αν επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας, ποια δεδομένα έχουμε συλλέξει, σε ποιους τα κοινοποιούμε, το σκοπό της επεξεργασίας και για πόσο χρόνο θα τα διατηρήσουμε.
• Δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών πληροφοριών: Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διορθώσουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς που είναι ανακριβείς ή ακόμα και να συμπληρώσουμε επιπλέον πληροφορίες. Το συγκεκριμένο δικαίωμα μπορείτε να το ασκήσετε και οι ίδιοι κάνοντας σύνδεση στον λογαριασμό σας και διορθώνοντας τα αντίστοιχα πεδία του προφίλ σας, σε περίπτωση που υφίσταται αυτή η δυνατότητα.
• Δικαίωμα Περιορισμού επεξεργασίας: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να περιορίσουμε ή και να αποκλείσουμε την επεξεργασία κάποιων εκ των προσωπικών σας δεδομένων.
• Δικαίωμα Φορητότητας: Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να λάβετε τα προσωπικά σας δεδομένα ή να τα διαβιβάσουμε σε κάποιον άλλον Οργανισμό για λογαριασμό σας.
• Δικαίωμα Εναντίωσης: Έχετε το δικαίωμα, εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, να αντιταχθείτε στην περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
• Δικαίωμα Διαγραφής – Λήθης – Ανάκληση Συγκατάθεσης: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε γραπτώς να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, εφόσον δεν υφίστανται νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας (π.χ. φορολογική και εμπορική νομοθεσία). Επίσης, έχετε δικαίωμα να αποσύρετε τη συναίνεση σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας που στηρίζεται στη συγκατάθεση σας, χωρίς ωστόσο να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας αυτών προ της ανακλήσεως σας.
• Δικαίωμα να μην λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικές με το marketing. Έχετε το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να αρνηθείτε τη λήψη κοινοποιήσεων κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο «Διαγραφή» («Unsubscribe») σε οποιοδήποτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ενημερωτικό δελτίο που σας αποστέλλουμε. Διαφορετικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που παρατίθενται στο τέλος του κειμένου.

Το Ίδρυμά μας, αφού εξετάσει το εκάστοτε αίτημα με βάση τις εφαρμοστικές διατάξεις, θα σας απαντήσει εγγράφως εντός 30 ημερών από την παραλαβή του αιτήματος και την ταυτοποίηση του αιτούντος. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων.
Επιπλέον, σε περίπτωση άσκησης ενός ή περισσοτέρων από τα προαναφερθέντα δικαιώματα, αυτά θα διαβιβάζονται από εμάς και σε οποιονδήποτε τρίτο παραλήπτη, στον οποίο ενδέχεται να έχουν διαβιβασθεί στο πλαίσιο των σκοπών της επεξεργασίας.

Διαβίβαση Προσωπικών Δεδομένων - Ποιοι είναι οι αποδέκτες των δεδομένων σας

Πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας έχει το απολύτως απαραίτητο προσωπικό του Ιδρύματος μας, το οποίο έχει δεσμευτεί με τήρηση εμπιστευτικότητας. Κάποια εκ των δεδομένων σας και σε κάθε περίπτωση τα απολύτως αναγκαία, ενδέχεται να τα κοινοποιήσουμε σε συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις ή τρίτους παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες μεταφορών, διαφήμισης, στατιστικών ή έρευνας, επικοινωνίας, διενέργειας διαγωνισμών και υποστήριξης της ιστοσελίδας ή του εμπορικού μας προγράμματος, και οι οποίοι επεξεργάζονται τα Δεδομένα σας ως Εκτελούντες την Επεξεργασία για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις εντολές μας και πάντα με τον τρόπο που περιγράφεται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Απαγορεύεται στους συνεργάτες μας αυτούς να κάνουν χρήση των ανωτέρω πληροφοριών ή να τις κοινοποιήσουν με σκοπό άλλον, εκτός από την παροχή υπηρεσιών για λογαριασμό μας. Οι συνεργαζόμενες εταιρείες, έχουν δεσμευτεί να τηρούν εχεμύθεια σχετικά με δεδομένα σας και να μη τα δημοσιεύουν σε τρίτους χωρίς την άδεια του Ιδρύματος, καθώς επίσης και να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τέλος υπάρχει η περίπτωση, το Ίδρυμα μας να υποχρεωθεί εκ του νόμου ή βάσει δικαστικής ή άλλης αρμόδιας αρχής να δημοσιεύσει προσωπικά στοιχεία σας.

Ακολουθεί η πολιτική που εφαρμόζουμε σε αυτούς με τους οποίους μοιραζόμαστε τα Δεδομένα σας σύμφωνα με τα ανωτέρω:

-Παρέχουμε μόνο τις πληροφορίες που χρειάζονται για την εκτέλεση των συγκεκριμένων υπηρεσιών τους.

-Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Δεδομένα σας μόνο για τους ακριβείς σκοπούς που καθορίζουμε στη σύμβασή μας μαζί τους.

-Συνεργαζόμαστε στενά μαζί τους για να διασφαλίσουμε ότι το απόρρητό σας είναι σεβαστό και προστατεύεται ανά πάσα στιγμή.

-Αν σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες τους, οποιαδήποτε από τα δεδομένα που κατέχετε θα διαγραφούν ή θα καταστούν ανώνυμα.

Πώς εξασφαλίζουμε ότι οι Εκτελούντες την Επεξεργασία σέβονται τα Δεδομένα σας

Οι Εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας έχουν συμφωνήσει και δεσμευτεί συμβατικά με την Εταιρεία:

-να τηρούν εχεμύθεια,

-να μη στέλνουν σε τρίτους Δεδομένα σας χωρίς την άδεια της Εταιρείας,

-να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφάλειας,

-να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως τον Κανονισμό 979/2016/ΕΕ (άλλως GDPR).

Χρονικό Διάστημα Διατήρησης των Προσωπικών Δεδομένων

Όλα τα προσωπικά δεδομένα τηρούνται από το Ίδρυμα μας για προκαθορισμένο και περιορισμένο χρονικό διάστημα ανάλογα με το σκοπό της επεξεργασίας, στο πέρας του οποίου, τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα διαγράφονται από τις βάσεις δεδομένων μας. Τα προσωπικά δεδομένα που χορηγείτε στο Ίδρυμα μας μέσω του παρόντος ιστοχώρου ή με άλλους τρόπους θα διατηρούνται για όσο χρόνο επιθυμείτε να απολαμβάνετε τις υπηρεσίες μας και τις σχετικές ενημερώσεις κατά τα ανωτέρω.

Γενικά αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα έχετε λογαριασμό στο Ίδρυμά μας. Αναφορικά με τα Προσωπικά σας Δεδομένα που σχετίζονται με αγορές προϊόντων, διατηρούμε αυτά τα δεδομένα για μεγαλύτερο διάστημα προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις (όπως τη φορολογική και εμπορική νομοθεσία και για λόγους παροχής εγγύησης). Στο τέλος αυτής της περιόδου διατήρησης, τα δεδομένα σας θα διαγραφούν πλήρως ή ανώνυμα, για παράδειγμα με τη συγκέντρωση με άλλα δεδομένα, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μη αναγνωρίσιμο τρόπο για στατιστική ανάλυση και επιχειρηματικό προγραμματισμό.

Μερικά παραδείγματα περιόδων διατήρησης δεδομένων πελατών:

Σε περίπτωση σύμβασης πώλησης με το Ίδρυμα μας, μέσω του διαδικτυακού τόπου www.mietbookstore.gr ο εύλογος χρόνος διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων είναι τα πέντε έτη από την ολοκλήρωση της σύμβασης πώλησης. Ο χρόνος που τα προσωπικά σας δεδομένα μπορεί να διατηρηθούν από το Ίδρυμα μας εξαρτάται προσθέτως από τις σχετικές υποχρεώσεις του Ιδρύματος που προβλέπονται στην κείμενη Νομοθεσία (φορολογική, εμπορική κλπ) και τις προβλέψεις του νόμου για τη μέγιστη περίοδο διατήρησής τους. Η δήλωση συγκατάθεσης σας για αποστολή ενημερωτικού δελτίου (newsletter) τηρείται για όσο χρόνο σας αποστέλλεται newsletter από το Ίδρυμα και πάντως όχι περισσότερο από έξι μήνες από τη διακοπή αποστολής του.

Προστασία Πληροφοριών

Το Ίδρυμα μας, για να αποτρέψει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, να διατηρήσει την ακρίβεια των δεδομένων και να διασφαλίσει την κατάλληλη χρήση τους, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Ωστόσο, καμία μέθοδος διαβίβασης μέσω του Διαδικτύου ή μέθοδος ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεν είναι 100% ασφαλής.
Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα επηρεάστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείτε να απευθυνθείτε ή να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ως εξής:
Ιστοσελίδα: www.dpa.gr
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα
Τηλεφωνικό κέντρο: +30 210 6475600
E-mail: contact@dpa.gr

Ποιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας από εμάς

Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το Ελληνικό Δίκαιο, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές σχετιζόμενες με τα Δεδομένα σας είναι τα Δικαστήρια Αθηνών.

Τροποποίηση Πολιτικής Απορρήτου

Το Ίδρυμα μπορεί οποτεδήποτε να ενημερώσει ή να τροποποιήσει την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, προκειμένου να ανταποκρίνεται σε τυχόν αλλαγές στη λειτουργία της παρούσας ιστοσελίδας, στις υπηρεσίες που προσφέρει και σε τυχόν αλλαγές στις διατάξεις του νόμου. Ισχύουσα θεωρείται πάντοτε η πιο πρόσφατη τροποποίηση. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ελέγχετε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου τακτικά, προκειμένου να ενημερώνεστε για την πιο πρόσφατη έκδοση της.

Στοιχεία Υπευθύνου Επεξεργασίας Δεδομένων

Για απορίες σας σχετικά με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, αλλά και κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των Δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθύνεστε στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) του ΜΙΕΤ στην ακόλουθη διεύθυνση:

Υπεύθυνος επεξεργασίας: ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
Διεύθυνση: Θουκυδίδου 13, Αθήνα, Τ.Κ.: 10558
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-3221335
Email: info@miet.gr